Watróbka z jablkami.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
66448920 UNPDF
Wątróbka z jabłkami
Składniki Przepis
50 dag wątróbki drobiowej
2 duże cebule
2 jabłka
mąka
sól, pieprz
Wątróbkę umyć, wykroić nieładne części, posypać
solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na
niezbyt dużym ogniu. Dodać obtocząną w mące
wątróbkę i smażyć razem. Powkładać też na patelnię
ósemki jabłek i dusić wszystko razem. Jak tylko
jabłka zrobią się miękkie wyjąć je, uważać żeby się z
nich nie zrobiła ciapa podczas smażenia.
Kiedy cebulka będzie złota, a wątróbka ładnie
usmażona (nie powinna być krwista w przekroju)
przełożyć wszystko na półmisek.
Podawać z ziemniaczkami albo z pieczywem.
Plik z chomika:
zznn
Inne pliki z tego folderu:
DANIA Z MIĘS KOTLETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM SKŁADNIKI.pdf
(80 KB)
Pierś z indyka nadziewana szpinakiem.pdf
(380 KB)
Pierśz indyka z ananasem.pdf
(379 KB)
Schab w sosie grzybowym.pdf
(561 KB)
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia chińska.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
! # Wrzucone - sprawdzone i pełne Ebooki #
!ebooki teologiczne zbiorczo!
!Teologia katolicka - teksty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin