Kasza kus-kus po turecku.doc

(19 KB) Pobierz

KASZA KUSKUS PO TURECKU

Składniki:

25 dag kuskusu (ewentualnie drobnej kaszki krakowskiej lub perłowej)
3 ząbki czosnku
4 pomidory
1 ogórek
1 papryka
1 cebulka
sok i otarta skórka z 3 cytryn
80 ml oliwy
sól i pieprz

Przepis:

Kuskus zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut (jeśli wybierzemy kaszkę, to ugotować ją na sypko). Dodać oliwę, sok i skórkę z cytryny, roztarty czosnek, rozdrobnione jarzyny i przyprawy. Odstawić na 2 godziny do lodówki.

Wskazówki i uwagi:

Kuskus po turecku jest najlepszy I dnia. Nie powinno sie go zostawiać w lodówce na następny dzień, ponieważ nie jest już wtedy tak dobry.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin