Tort z jabłekSKŁADNIKI:* 8 małych jabłek* 15 dkg masła* 15 dkg cukru* 20 dkg mąki* 3 jajka* łyżeczka proszku do pieczenia* łyżeczka cynymonu* rodzynki, dżem morelowyPRZYGOTOWANIE:* Masło utrzeć z cukrem.* Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.* Do masła dodawać na przemian po jednym jajku i mąkę.* Wszystko dobrze wymieszać.* Formę wysmarować tłuszczem i włożyć do niej ciasto.* Jabłka obrać ze skóry. Delikatnie wydrążyć środek.* Środek jabłka napełnić dżemem morelowym wymieszanym z rodzynkami.* Wypełnione jabłka wyłożyć na ciaście. Na wierzchu położyć masło.* Piec w piekarniku ok. godziny.* Posypać cukrem pudrem.
asgoodasitgets