Sałatka winogronowa.doc

(61 KB) Pobierz
Sałatka winogronowa

Sałatka winogronowa

Drukuj

E-mail

Początek formularza

Oceny: / 0
KiepskiBardzo dobry 

Dół formularza

Nadesłał A.   

Skład:
1/4kg winogron

12 oliwek

125 g gotowanego ozorka wolowego

talerz kiełbasy szynkowej

średnia cebula

8 łyżek winnego octu

6 łyżek oliwy słonecznikowej lub z oliwek

pół łyżeczki musztardy

tarta gałka muszkatołowa


sol, pieprz, cukier.

Sposób wykonania:

Ozor i kiełbasę pokroić w drobna kostkę. Winogrona umyć,
oliwki przeciąć i pozbawić pestek. Cebule pokroić najdrobniej, jak się da.
Oliwę, ocet i musztardę utrzeć na gładki sos, dodać cebule, doprawić gałka,
sola, pieprzem i cukrem. Winogrona jeśli duże pokroić na pół, usunąć
ewentualne pestki. Połączyć wędlinę z oliwkami i winogronami, polać sosem,
wymieszać, podawać po ochłodzeniu na listkach sałaty.
 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin