Zupa cebulowa.pdf
(
68 KB
)
Pobierz
26067320 UNPDF
Zupa cebulowa
Składniki
3-4 łyżki masła, 4-6 cebul, ćwierć łyżeczki tymianku, 3 szklanki
rosołu z kurczaka, szklanka wytrawnego białego wina, cukier, 2
szklanki śmietanki lub mleka, półtorej szklanki tartego żółtego
sera, posiekana natka pietruszki,sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Masło włożyć do głębokiego żaroodpornego naczynia (2,5 l) i mikrofalować 2 minuty przy
NAJWYŻSZEJ MOCY. Dodać plasterki cebuli rozdzielone na obrączki oraz tymianek,
starannie wymieszać, mikrofalować 5 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY. Rosół i wino
wlać do cebuli, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, wymieszać, mikrofalować przy
NAJWYŻSZEJ MOCY przez 8 minut. Zupę połączyć ze śmietanką i mikrofalować 3
minuty w tej samej mocy. Podawać na gorąco, posypaną zieleniną, a ser oddzielnie - na
talerzyku.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
Beszanel ( Biały sos).pdf
(51 KB)
Budyń mocca.pdf
(43 KB)
Buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Bułeczki z bananami.pdf
(19 KB)
Ciasteczka pomarańczowe.pdf
(70 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin