Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem.pdf

(43 KB) Pobierz
36430459 UNPDF
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem
Składniki
Półtorej szklanki ryżu ugotowanego na sypko, nieduży wędzony
pstrąg (ok. 30 dag), 3-4 łodyżki selera naciowego, 2-3 młode
cebulki, łyżka wyłuskanych pestek dyni, pęczek koperku, pół
szklanki chudego jogurtu naturalnego, łyżeczka łagodnej
musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Łodyżki selera umyć, osączyć, ściągnąć
włókna. Rybę i seler pokroić na małe kawałki, cebulki i koperek drobno posiekać. Pestki
dyni lekko uprażyć na suchej patelni. Ryż wymieszać z rybą, selerem, cebulą, koperkiem
i pestkami oraz sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy i przypraw. Wstawić na 2-3
godz. do lodówki. Podawać jako przekąskę lub na kolację.
 
36430459.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin