Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
36430459 UNPDF
Sałatka ryżowa z wędzonym pstrągiem
Składniki
Półtorej szklanki ryżu ugotowanego na sypko, nieduży wędzony
pstrąg (ok. 30 dag), 3-4 łodyżki selera naciowego, 2-3 młode
cebulki, łyżka wyłuskanych pestek dyni, pęczek koperku, pół
szklanki chudego jogurtu naturalnego, łyżeczka łagodnej
musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Łodyżki selera umyć, osączyć, ściągnąć
włókna. Rybę i seler pokroić na małe kawałki, cebulki i koperek drobno posiekać. Pestki
dyni lekko uprażyć na suchej patelni. Ryż wymieszać z rybą, selerem, cebulą, koperkiem
i pestkami oraz sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy i przypraw. Wstawić na 2-3
godz. do lodówki. Podawać jako przekąskę lub na kolację.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Tarta z wędzonym pstrągiem.docx
(813 KB)
Krem porowo-ziemniaczany z wędzonym pstrągiem - Doradca Smaku - Sezon 9 Odcinek 31.mp4
(109326 KB)
Rączka gotuje - chłodnik z wędzonym pstrągiem, policzki wołowe w warzywach, kiszona gruszka.avi
(225315 KB)
Makaron z fetą i wędzonym pstrągiem - Doradca Smaku - Sezon 18 Odcinek 13.mp4
(74373 KB)
Placki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem - Doradca Smaku - Sezon 9 Odcinek 10.mp4
(100042 KB)
Inne foldery tego chomika:
łosoś wędzony
makrela wędzona
WĘDZENIE RYB
wędzone
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin