SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM.doc

(24 KB) Pobierz
SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM

SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM

1,5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko

nieduży wędzony pstrąg (ok. 30 dag)

3-4 łodyżki selera naciowego

2-3 młode cebulki

1 łyżka wyłuskanych pestek dyni

1 pęczek koperku

pół szklanki chudego jogurtu naturalnego

1 łyżeczka łagodnej musztardy

pieprz

sól

Z pstrąga zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Łodyżki selera umyć, osączyć, ściągnąć włókna. Rybę i seler pokroić na małe kawałki, cebulki i koperek drobno posiekać. Pestki dyni lekko uprażyć na suchej patelni. Ryż wymieszać z rybą, selerem, cebulą, koperkiem i pestkami oraz sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy i przypraw. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin