Mielone z podgrzybkami.doc

(33 KB) Pobierz
Mielone z podgrzybkami

Mielone z podgrzybkami



Składniki:

50 dag mieszanego mięsa mielonego, 25 dag podgrzybków lub mieszanych grzybów leśnych, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, olej, tarta bulka, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Podgrzybki przebrać, oczyścić, szybko umyć, dokładnie osączyć, odciąć trzony, kapelusze drobno pokroić. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, grzyby podsmażyć na oleju aż puszczą sok, odparować, wrzucić cebulę, posiekany czosnek, razem podsmażyć kilka minut, przestudzić, połączyć z mięsem i jajkiem, dodać do smaku pieprz i sól. Formować okrągłe kotlety, panierować w tartej bułce, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, są znakomite na gorąco i na zimno z pieczywem albo ziemniakami.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin