Ryba po japońsku.doc

(20 KB) Pobierz
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

 

 

Składniki:

·       1 kg filetów z morszczuka

·       1 słoik papryki konserwowej

·       1 słoik ogórków konserwowych

·       3 cebule

SOS:

·       4 szklanki wody

·       ½ szklanki oleju

·       16 łyżek ketchupu

·       15 łyżek octu

·       4 łyżki cukru

·       2 małe koncentraty

 

 

Sposób przygotowania:

Rybę doprawić solą, pieprzem, majerankiem i cebulą a następnie usmażyć.

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, ogórki w plastry wszystko wymieszać.

Ułożyć w naczyniu warstwami – rybę, paprykę z cebulą i ogórkiem, następnie znów rybę i paprykę z cebulą i ogórkiem itd.

Wszystkie składniki sosu zagotować i zalać rybę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin