Pasztet drobiowo-wieprzowy.pdf
(
217 KB
)
Pobierz
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Składniki
05 kg wątróbek drobiowych
0,5 kg boczku surowego
20 dkg łopatki
2 cebule
2 jajka
1 bułka
przyprawy
Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni
Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć Ostudzone
mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie
Do powstałej masy dodać dwa jaja namoczoną w wodzie i wyciśniętą
bułkę Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić świeżo zmielonym
pieprzem solą i majerankiem. Wyłożyć do wysmarowanej formy i piec w
piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniach C.
Plik z chomika:
misiaQ_76
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
____Stare książki kucharskie
Chleb
książki kucharskie (kehila)
Pasztet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin