Pasztet drobiowo-wieprzowy.pdf

(217 KB) Pobierz
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Składniki
05 kg wątróbek drobiowych
0,5 kg boczku surowego
20 dkg łopatki
2 cebule
2 jajka
1 bułka
przyprawy
Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni
Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć Ostudzone
mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie
Do powstałej masy dodać dwa jaja namoczoną w wodzie i wyciśniętą
bułkę Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić świeżo zmielonym
802876364.005.png 802876364.006.png 802876364.007.png 802876364.008.png 802876364.001.png 802876364.002.png 802876364.003.png 802876364.004.png
pieprzem solą i majerankiem. Wyłożyć do wysmarowanej formy i piec w
piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniach C.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin