Sałatka z gruszek.doc

(26 KB) Pobierz
Sałatka z gruszek

Sałatka z gruszek

Drukuj

E-mail

Początek formularza

Skład:
4 duże twardawe gruszki

łyżka soku cytrynowego

20 dkg resztek pieczonego lub gotowanego kurczaka albo pieczeni cielęcej,

łyżka galaretki porzeczkowej

12 marynowanych śliwek

3 łyżki majonezu

łyżeczka musztardy

sól, pieprz,
cukier

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w drobna kostkę, śliwki pokroić w paski prócz 8 połówek.
Majonez wymieszać z musztarda, galaretka, mięsem i śliwkami, doprawić sola,
pieprzem i cukrem do smaku, wstawić do lodówki. Obrać gruszki, przekroić na
pół, odjąć gniazda i skropić cytryna. Napełnić połówki gruszek sałatka
kładąc na każdej polówkę śliwki, podawać na liściach sałaty

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin