Sos do kaszy i klusek.doc

(479 KB) Pobierz
Sos do kaszy i klusek

Sos do kaszy i klusek

Składniki

·         0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej

·         1 opakowanie mrożonki chińskiej

·         2 łyżki oliwy z oliwek

·         5 pieczarek

·         2 szklanki wody

·         2 łyżki koncentratu pomidorowego

·         2 ząbki czosnku(przeciśniętego przez praskę)

·         sól

·         pieprz

·         oregano

Opis przygotowania

Mięso zmielić, oliwę wlać do rondla, wrzucić mięso ,podsmażyć 7 min, wlać wodę, dodać cienko pokrojone pieczarki i mrożonkę chińską, dusić 10 min. Po tym czasie, dodać oregano,  sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy, dusić do miękkości mrożonki około 10 min. Na końcu rozmieszać mąkę z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do sosu i zagotować około 2 min ciągle mieszając Podawać z makaronem ,ryżem lub kaszą. Smacznego:).

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin