Ciasto miętowe-pyszne
Składniki:6 jajek, 1 szklanka mąki, 3/4 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, landrynki miętowe / 2 paczki po 200g/, 2 śnieżki,3 łyżki żelatyny Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać zółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu kakao. Lekko wymieszać, wylać do wysmarowanej margaryną lub masłem formy i piec w lekko nagrzanym piekarniku ok. 35 minut. Masa: Landrynki rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Żelatynę (małą) również rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić. Śnieżki ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczone landrynki wymieszać z żelatyną i dodać do ubitych śnieżek. Lekko wymieszać. Ciasto przekroić na dwa krążki, przełożyć masą. Na wierzchu również posmarować masą i posypać kolorowymi wiórkami (niebieskimi, czerwonymi lub żółtymi).
Podawać mocno schłodzony
Puklas