Tęczowe biszkopty
Składniki
75 dkg okrągłych biszkoptów4 galaretki w różnych kolorachpuszka brzoskwiń ( ananasów )1 budyń śmietankowy lub waniliowy6 żółtek1 szklanka cukru2 1/2 szklanki mleka1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 1/5 kostki margaryny2 łyzki kakao
Budyń , żółtka , cukier , mąkę z odrobiną mleka zmiksować a następnie ugotować na reszcie mleka gęsty, budyniowy krem . Wystudzić .Wystudzony krem zmiksować z margaryną. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao- zmiksować do uzyskania jednolitego kremu.W rozpuszczonych 3 galaretkach moczyć biszkopty i układać na duzej blasze . Biszkoptami wypełniamy całe dno blachy , nie pozostawiając zadnych dziur ! Biszkopty mają być delikatnie nasączone a nie mokre i ociekające galaretką!Brzoskwinie pokroić w cieniutkie plasterki , tak aby rozłożone na cieście stanowiły jedną warstwę1 warstwa : biszkopty moczone w galaretce czerwonej2 warstwa: jasny krem3 warstwa : biszkopty moczone w galaretce pomarańczowej4 warstwa : ciemny krem5 warstwa : biszkopty moczone w galaretce zielonej 6 warstwa : owoce7 warstwa : galaretka żółtawymiary blachy : 25x40 cmZostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia galaretek .
inka40