SERNIK DEKORACYJNY.rtf

(1 KB) Pobierz

SERNIK DEKORACYJNY

Ciasto: 1,5 szklanki mąki, pół szklanki cukru, pół kostki masła roślinnego, 2 łyżki kakao, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka.

Masa serowa: kilogram sera, pół kostki g masła, 6-10 jaj, po Łyżce męki kartoflanej i budyniu waniliowego, 1,5 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, olejek aromatyczny, rodzynki, skórka pomarańczowa

Wszystkie składniki szybko zagnieść i włożyć ciasto na kilka godzin do zamrażalnika. Ser i masło zemleć w ma szynce. Oddzielić białka od żółtek. Do masy serowej dodać żółtka i pozostałe składniki, po czym wszystko zmiksować. Osobno ubić białka na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Do przygotowanej formy zetrzeć na tarce z dużymi otworami połowę ochłodzonego ciasta, ułożyć masę serową, a na nią zetrzeć drugą porcję ciasta. Sernik piec około godziny. Jeszcze ciepły można posypać wiórkami kokosowymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin