Faszerowane jaja łódeczki.doc

(301 KB) Pobierz
Faszerowane jaja łódeczki

Faszerowane jaja łódeczki

składniki

·         12 jaja

·         1 słoik majonezu

·         5 dag startego żółtego sera

·         5 dag szynki

·         szczypior

·         natka pietruszki

·         sól

·         pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Jaja ugotować na twardo.

2.     Obrać i przekroić w poprzek.

3.     Wyjąć żółtka i rozetrzeć je widelcem.

4.     Do rozgniecionych żółtek dodajemy majonez, sól i pieprz.

5.     Masę dzielimy na dwie części.

6.     Jedną mieszamy ze startym serem, drugą z szynką.

7.     Na kilka minut wkładamy masę do lodówki, a następnie nakładamy na pozostałe połówki białek.

8.     Na wierzchu dekorujemy jajka szczypiorkiem i natką pietruszki.

9.     Możemy dodać też na górę połówki zielonych oliwek np. Z papryczką w środku.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin