Żeberka w kapuście - niebo w gębie 1,5kg żeberek 1 kg kapusty kiszonej 1 średnia cebula 6 ziarenek ziela angielskiego ziarna czarnego pieprzu 2-3 liście laurowe 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego vegeta olej do smażenia mąka Żeberka umyć ,pokroić na mniejsze części ,natrzeć vegetą ,obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Kapustę poszatkować .
.Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i połowę przypraw. Podsmażone żeberka wyłożyć dna kapustę ,a na pozostałym oleju usmażyć cebule i wrzucić do żeberek. Na to dać resztę kapusty i przypraw oraz podlać leciutko wodą. Całość przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 2,5 godz. Po 2 godz. dodać przecier pomidorowy i zamieszać. Żeberka smakują najlepiej na 2-3 dzień .Są naprawdę przepyszne!!!! Najlepiej smakują ze świeżym chlebkiem:))
sp4xql