Kiełbasa domowa wołowa.pdf
(
144 KB
)
Pobierz
349217495 UNPDF
1 Rotbe wołowy – 6,0 kg,
2 Karkówka wieprowa – 2,5 kg,
3 Słonina – 1,5 kg,
4 Sól – 0,28 kg
5. Saletra – 0,01 kg
6. Pieprz – 0,01 kg
7. Papryka – 0,02 kg
8 Gałka mukatołowa – 0,003 kg
9 Jelito tucne redniej gruboci
Mio emled w maynce drobnym itkiem, wymiead olą, aletrą ora pryprawami
utłuconymi w modieru Odtawid na 6 dni w chłodne miejce Słonin również emled pre
drobne itko i wymiead miem
Maą napełnid jelita, nakłud je w kilku miejcach Długod batonów 20-30 cm.
Powieid na kijach na ok 2-4 god w chłodnym miejcu
Wdid 2 dni imnym dymem, do barwy cerwonobrąowej
Studid 24 god w prewiewnym miejcu
Kiełbaa nietrwała
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
janek342
Inne pliki z tego folderu:
Superparówki Ligawy.pdf
(226 KB)
Serdelki parzone.pdf
(156 KB)
Parówki.pdf
(180 KB)
Parówki zakopiańskie.pdf
(142 KB)
Parówki z mięsa niepeklowanego.pdf
(112 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy - porady
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin