Piersi kurczaka faszerowane pieczarkami
Składniki:
4 filety z kurczaka
35 dag pieczarek
4 cebule
2 jajka
olej
bułka tarta
jarzynka w proszku
Sposób przygotowania:
Opłukane filety oprószyć jarzynką. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki , przyprawy, usmażyć. powstały farsz układać na mięsie, plastry zwijać lub składać i spinać wykałaczkami. Roladki obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Po 1 piersi z kurczaka czy filety lepiej oprószyć pieprzem i solą
po 2 trzeba usmażyć pieczarki a potem dodać cebule i 4 cebule to za dużo jak na 35 dag pieczarek, warto dodać trochę bułki tartej do usmażonych pieczarek
po 3 nie trzeba żadnych wykałaczek jak dobrze rozbijemy piersi będzie się wszystko trzymało po prostu brzegi trzeba mocniej rozbić
warto smażyć roladki na wyklarowanym maśle masło takie nie przypala się tak szybko a aromat jest wspaniały
smażyć na małym ogniu
Niecierpliwka