Piersi kurczaka faszerowane pieczarkami.doc

(23 KB) Pobierz

Piersi kurczaka faszerowane pieczarkami

 

 

 

Składniki:

4 filety z kurczaka

35 dag pieczarek

4 cebule

2 jajka

olej

bułka tarta

jarzynka w proszku

 

Sposób przygotowania:

 

Opłukane filety oprószyć jarzynką. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki , przyprawy, usmażyć. powstały farsz układać na mięsie, plastry zwijać lub składać i spinać wykałaczkami. Roladki obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

 

Po 1 piersi z kurczaka czy filety lepiej oprószyć pieprzem i solą

po 2 trzeba usmażyć pieczarki a potem dodać cebule i 4 cebule to za dużo jak na 35 dag pieczarek, warto dodać trochę bułki tartej do usmażonych pieczarek

po 3 nie trzeba żadnych wykałaczek jak dobrze rozbijemy piersi będzie się wszystko trzymało po prostu brzegi trzeba mocniej rozbić

warto smażyć roladki na wyklarowanym maśle masło takie nie przypala się tak szybko a aromat jest wspaniały

smażyć na małym ogniu

Zgłoś jeśli naruszono regulamin