Kiełbaski z grilla.rtf

(2 KB) Pobierz

                                                          KIEŁBASKI Z GRILA

 

 

Składniki:

·         1 kg kaszanki

·         1 kg kiełbasy

Do papilotów z kaszanki

·         3 kwaśne jabłka

·         12 ząbków czosnku

·         3 cebule

·         majeranek

·         pieprz ziołowy

·         olej

·         folia aluminiowa

Bejce do kiełbasy

·         200 ml oleju

·         1 łyżka miodu

·         1 łyżka sosu sojowego

·         ostra papryka, curry

Sposób przyrządzania:

Kaszankę potnij na porcje po około 150 g, cebulę pokrój w plastry a jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Folię aluminiową podziel na odpowiedniej wielkości części, posmaruj olejem i ułóż na każdym kawałku: porcję kaszanki, pół jabłka, pół cebuli, 2 ząbki czosnku. Całość posyp majerankiem i pieprzem ziołowym. Z folii uformuj paczuszki, nie zawijając ich jednak zbyt szczelnie. Kiełbasę pokrój na porcje i delikatnie natnij w kratkę. Olej podziel na 3 części. Do pierwszej dołóż miód i sos sojowy, do drugiej curry, do trzeciej ostrą paprykę. Na dobrze rozgrzany grill połóż paczuszki z kaszanką oraz kiełbasę. Kaszankę grilluj około 15 minut a kiełbasę tak długo jak lubisz. Przed końcem grillowania kiełbasę posmaruj wybranymi bejcami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin