Fasolka szparagowa w śmietanie.doc

(46 KB) Pobierz
Fasolka szparagowa w śmietanie

Fasolka szparagowa w śmietanie

Przygotowanie: 10 minut

Duszenie: 1 godzina

Kaloryczność: 200 kcal/porcja

Trudność: bardzo łatwy

 

Składniki na 2 porcje



 

500 g fasolki szparagowej, 250 g cebuli

 

 

250 g pomidorów, sól

 

 

świeżo zmielony pieprz

 

 

200 g kwaśnej śmietany

 

 

1 jajko

 

 

bazylia (świeża lub suszona)

 

 

Etapy przygotowania



 

1.

Oczyścić fasolki i pokroić na kawałki 3-5 cm. Cebulę i pomidory pokroić w ósemki. Wszystko przełożyć do namoczonego uprzednio w wodzie garnka rzymskiego. Doprawić solą i pieprzem, polać połową śmietany.

 

 

 

 

2.

Przykyć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Pozostałą śmietanę wymieszać z jajkiem, bazylią i dodać na końcu do potrawy.

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin