Śledzie pod pierzynką z buraczkami.docx

(12 KB) Pobierz

Śledzie pod pierzynką z buraczkami

 

Składniki:

·         5 filetów śledziowych a'la matjas

·         1 duża cebula

·         3 ogórki konserwowe

·         3 ziemniaki, ugotowane

·         3-4 buraczki, ugotowane

·         majonez

·         3 jajka

·         pieprz

·         Przygotowanie:

·         Filety śledziowe moczymy w wodzie, następnie kroimy w kostkę. Cebulkę drobno siekamy, ogórki i ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach, jajka na tarce o małych oczkach. Na dnie naczynia układamy warstwę śledzi, wykładamy majonez, posypujemy pieprzem, następnie cebulkę, ogórki i ziemniaki, znów warstwa majonezu, pieprz, buraki, majonez, pieprz, jajka. Odstawiamy do lodówki na noc, aby smaki się przegryzły.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin