Serca bożenarodzeniowe .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

1 kg mąki,

 

1 kg twarogu tłustego,

 

1 kg margaryny

 

Sposób wykonania

 

Twaróg i margarynę zmielić, wsypać mąkę, wszystko dokładnie zagnieśc, uormować kulę i do lodówki na 24 godziny.

 

Następnego dnia ciasto wałkować na grubość ok.1cm wyciać serca .

Przygotować w jednym talerzu cukier kryształ, a w drugim rozmącone 2 jajka .

 

Jedno wycięte serce zanurzyć w jajku, nasępnie w cukrze , kłaść na drugie serce bez jaja i cukru leciutko docisnąc , układac na blasze i do piekarnika nagrzanego do 220 st.c. piec na jasno złoty kolor.

 

Ostudzić i złżyć do kartonika na 2-3 dni.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin