Przekąska z seremgłówka sałaty,2 dymki,2 jajka ugotowane na twardo,2 pomidory,20 czarnych oliwek,zielona papryka,100 g. chudej szynki lub piersi z kurczaka,150 g. sera camembert lub rokpol.SOS2 łyżki oleju,sól,sok z 1/2 cytryny,ząbek czosnku.Liście sałaty rozdzielić, umyć, osączyć. Dymkę obrać,pokroić w cienkie krążki.Pomidory umyć, razem z jajkami pokroić na ćwiartki.Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w krążki,oliwki osączyć. Ser pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w cienkie słupki.Sałatę rozłożyć na salaterce. Dodać warzywa, ser, wędlinę i jajka. Wierzch posypać oliwkami.Z oleju i soku z cytryny ukręcić sos. Dodać zmiażdżonyząbek czosnku, posolić do smaku.Sałatkę polać sosem.
rycombel2