Colesław.doc

(26 KB) Pobierz
Colesław

Colesław

- Taka sałatka przygotowana własnoręcznie osobiście zawsze jest o niebo lepsza od tego, co można kupić w sklepie. Tym bardziej, że wystarczy tylko posiekać składniki. Żadna filozofia.
Same pokrojone warzywa na Colesława można przechowywać w lodówce przez jakieś trzy dni
(w hermetycznie zamkniętym naczyniu). Wtedy majonez, sól i pieprz dodaje się w ostatniej chwili.

Czas przygotowania: 30 min.
Dla 8-10 osób

Jak to zrobić:
1. Oddziel głąb od kapusty, opłucz liście i pokrój ją w cieniutkie paseczki.
2. Zetrzyj na grubej tarce marchewki i rzodkiewki.
3. Pokrój paprykę i cebulkę w maleńką kosteczkę.
4. Posiekaj pietruszkę.
5. Wymieszaj wszystko w dużej salaterce. Dodaj majonez. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Bon appetit!

drukować

Produkty potrzebne do przepisuProdukty potrzebne do przepisu

Colesław

·         1/2 główki białej kapusty

·         1 czerwona papryka

·         1/2 główki czerwonej kapusty

·         250 g majonezu

·         3 marchewki

·         4 młode cebulki

·         1 pęczek natki pietruszki

·         6 rzodkiewek

·         sól i świeżo zmielony pieprz

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin