Klafuti z mango.doc

(32 KB) Pobierz
Klafuti z mango

Klafuti z mango

Dla 6 osób Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia: 30 minut Jeśli mango jest niedojrzałe, owiń je w gazetę i połóż w ciepłym miejscu albo obok jabłek. Po kilku dniach powinno być idealne.

Jak to zrobić: 1. Rozgrzej piekarnik do 230 st. 2. Obierz mango i pokrój w kostkę. Wrzuć na suchą patelnię wraz z połową cukru i smaż 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. 3. Wymieszaj resztę cukru z mąką, dodaj roztrzepane jajka i ok. 150 ml mleka i ponownie wymieszaj (ciasto ma być gęste jak śmietana). 4. Podsmażone mango ułóż w foremce do zapiekania, zalej ciastem i wymieszaj. Wstaw do piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 200 st. Piecz około 30 minut, aż patyczek wbity w środek klafuti, po wyjęciu będzie suchy.

Produkty potrzebne do przepisu

Klafuti z mango

·         5 dojrzałych owoców mango

·         200 g cukru

·         100 g mąki pszennej

·         4 jajka

·         150 ml mleka

powrót

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin