Pankejki są świetne na deser i na śniadanie. Można je podawać z syropem klonowym lub miodem. Albo ze świeżymi owocami... Najbardziej po tajsku byłoby z mango, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w sezonie posypać takie pankejki jagodami, malinami albo truskawkami.Czas przygotowania: 15 minutDla 4 osób
Jak to zrobić:1. Wymieszaj obie mąki z brązowym cukrem i wiórkami. 2. Roztrzep jajko z mlekiem kokosowym. Dodaj do suchych składników.3. Zetrzyj zest z limonki i dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj.4. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju słonecznikowego. Nakładaj małe placuszki na patelnię i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony.5. Podawaj z miodem, syropem klonowym lub owocami. Bon appétit!
· 80 g mąki ryżowej
· 50 g mąki pszennej
· 40 g drobnego brązowego cukru
· 50 g wiórków kokosowych
· 1 jajko
· 250 ml mleka kokosowego
· 1 limonka
· olej słonecznikowy do smażenia
· syrop klonowy, miód
dr100