Opis: Kruche ciasteczka to dobry pomysł na deser na każdš okazję. Na specjalne okazje powięć ich dekoracji trochę więcej czasu. Do ozdabiania ciasteczek polecamy masę cukrowš. Składniki: * kostka masła, * 3 szklanki mški, * 1 szklanka cukru, * 1 duże jajo, * esencja waniliowa, * 1 łyżeczki soli, * lukier, * srebrne perełki do dekoracji. Wykonanie: Zmieszaj suche składniki: mškę, sól. Utrzyj masło z cukrem (możesz za pomocš miksera). Dodaj jajko i wanilię. Stopniowo dodawaj mškę. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę i wstaw do lodówki na 3 - 4 godziny. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkuj go na stolnicy uprzednio posypanej mškš i za pomocš foremek wykrawaj dowolne kształty ( w naszym przypadku sš to nieżynki). Upiecz ciasteczka (10 - 15 min w temp. 200 st. C) i odłóż je do przestygnięcia.
ringa