Sernik na zimno z galaretką.docx

(10 KB) Pobierz

„Sernik na zimno z galaretką”

 

Składniki:

25 dag truskawek

50 dag tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego

Paczka biszkoptów

15 dag cukru

2 opakowania galaretki cytrynowej

1 opakowanie galaretki truskawkowej

 

Przygotowanie:

Obydwie galaretki cytrynowe rozpuścić w ½ l wody, przestudzić.  Twaróg utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać przestudzoną galaretkę, wymieszać, schłodzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Wylać lekko mężniejącą masę serową, wstawić do lodówki na 3 godziny. Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, schłodzić. Sernik obłożyć oczyszczonymi truskawkami i zalać mężniejącą galaretką. Odstawić do zastygnięcia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin