Tort adwokacki .doc

(1 KB) Pobierz

ciasto:

4 białka

25 dag cukru pudru

25 dag migdałów

2 cytryny

 

masa biała:

10 dag migdałów

1/2 cytryny

2  łyżki cukru pudru

łyżka słodkiej śmietany

 

masa ciemna:

25 dag masła

25 dag cukru pudru

25 dag czekolady

 

polewa:

8 dag czekolady

8 dag cukru

4 łyżki wody

łyżeczka masła

 

Zmielone migdały poł?czyć z cukrem pudrem, sokiem z cytryn oraz pianą z białek i upiec. Masa biała: migdały sparzyć, zemleć, dodać sok z cytryny, cukier puder, ?mietanę i wymieszać. Masa ciemna: masło utrzeć na pianę, dodając po łyżce cukru pudru i rozmiękczonej w cieple czekolady. Utrzeć wszystko i podzielić na pół. Na wystudzonym spodzie ciasta ułożyć połowę masy czekoladowej, a na niej masę biał?. Na wierzch wyłożyć drug? połowę masy czekoladowej i cały tort polać ciepł? polewą. Polewa: do rozmiękczonej czekolady dolewać powoli mieszając, gęsty syrop ugotowany z cukru i wody. Na końcu dodać łyżeczkę masła. Z migdałów ułożyć na torcie znak paragrafu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin