Budyniowiec.pdf

(55 KB) Pobierz
16217674 UNPDF
Budyniowiec
Składniki:
2 budynie śmietankowe
1 litr mleka
2 serki homogenizowane waniliowe
1 budyń czekoladowy
1 szklanka mąki
3 jaja
0.5 proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
0.5 margaryny
3 łyżki kakao
Przygotowanie:
Budyń ugotować według przepisu i zostawić do przestygnięcia. Przygotować
formę do ciasta. Rozpuścić margarynę. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać
żółtka, cukier, cukier waniliowy, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wlać ostudzoną margarynę, wsypać kakao i mieszać do czasu aż ciasto będzie
miało jednolitą konsystencję. Masę przełożyć do formy. Na wierzch wyłożyć
ostudzony budyń. Serki zmieszać z budyniem czekoladowym w proszku i
położyć na budyń, tak aby ciasto tworzyło trzy warstwy czekoladową -
śmietankową - czekoladową. Piec w temperaturze 180 o C. przez 50 min.
Danie na: pow.10 osób
Czas przygotowania: 2 godziny łącznie z pieczeniem
16217674.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin