Gulasz wołowy.pdf

(47 KB) Pobierz
5857870 UNPDF
GULASZ Z WOŁOWINY
Składniki:
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić, wrzucić na patelnię (lub do
garnka) i podrumienić na oleju. Mięsko drobno
pokroić i dorzucić do cebuli. Wlać trochę wody i
gotować przez ok. godzinę, co jakiś czas mieszając
i dodając wody. Po pewnym czasie dodać
pokrojoną w kostki marchew. Kiedy mięso zmięknie,
dodać fasolę, kukurydzę i koncentrat. Doprawić i
podgotować dopóki sos nie uzyska odpowiedniej
konsystencji, a wszystkie warzywka nie zmiękną.
Podawać z ryżem.
·
mięso wołowe na
gulasz
·
czerwona fasola z
puszki
·
kukurydza z puszki
·
marchewka
·
duża cebula
·
, papryka
słodka, pieprz
kajeński, kminek,
pieprz czarny , sól
·
ryż
chili
5857870.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin