Kura z zielonym groszkiem.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
4316372 UNPDF
Kura z zielonym groszkiem
kura
25 dag włoszczyzny
3 dag masła
mała puszka groszku
1 dag cukru
sos:
2 dag mąki
2 dag masła
zielona pietruszka
Sposób wykonania :
Oczyszczoną, umytą kurę zalać wodą, dodać włoszczyznę, sól, ugotować w całości.
Kurę wyjąć i pokrajać na ćwiartki i przyrumienić w maśle (pół łyżki), groszek z puszki
przełożyć do rondla razem z zalewą, dodać masło i cukier, zagrzać.
Włożyć zrumienioną kurę, podlać rosołem, w którym się gotowała, potrzymać chwilę pod
przykrywą, by drób przeszedł zapachem groszku.
Zrobić sos.
Masło rozetrzeć z mąką, rozprowadzić rosołem z gotującego się drobiu, zagotować.
Dodać zieloną usiekaną pietruszkę, wymieszać.
Kurę wyłożyć na półmisek, polać sosem i obłożyć groszkiem.
Plik z chomika:
Epimeteusz_11
Inne pliki z tego folderu:
Błoga kuchnia - kilka.pdf
(30 KB)
Grzyby jadalne.pdf
(84 KB)
Indyk pieczony nadziewany.pdf
(38 KB)
Kaczka babuni.pdf
(37 KB)
Kaczka duszona z grzybami.pdf
(27 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
dania główne
desery
Gril, pizza, kebab
Jedno danie - 11 przepisów.zbiór pdf
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin