Ryba pieczona ll.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
34420154 UNPDF
Ryba pieczona II
Składniki
6 filetów dowolnej ryby, 2,5 dag masła, sól. Sos: 2 łyżki
śmietany, 2 łyżki ostrej musztardy, łyżka drobno posiekanych
korniszonów, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Opłukane i osuszone filety posolić, ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym
masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C. Po 15 min wyjąć naczynie,
odlać wytworzony sos. Śmietanę wymieszać z musztardą, solą, pieprzem
i korniszonami. Przykryć filety tym sosem, wstawić na 10-15 min do piekarnika.
Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po amerykańsku.pdf
(45 KB)
Ryba po olsztyńsku.pdf
(43 KB)
Ryba faszerowana w galarecie.pdf
(55 KB)
Ryba duszona z grzybami.pdf
(41 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin