Zupa szczawiowa.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243824 UNPDF
Zupa szczawiowa
Składniki
1,5 l rosołu z wołowiny lub z kurczaka, 20 dag szczawiu, 75 dag
ziemniaków, 20 dag kiełbasy, 4 jaja ugotowane na twardo, pół
szklanki gęstej śmietany, łyżka masła, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Obrane i pokrojone ziemniaki włożyć do wrzącego rosołu i ugotować. Szczaw umyć,
posiekać, udusić w maśle, posolić. Do rosołu dodać szczaw, pokrojoną kiełbasę, wlać
śmietanę. Gotować 5 min na małym ogniu. Jaja obrać, pokroić w kostkę, włożyć do
talerzy, zalać gorącą zupą, posypać zieleniną.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz czerwony.pdf
(40 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Dania rybne
Desery
ebooks
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin