Barszcz czerwony.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243944 UNPDF
Barszcz czerwony
Składniki Przepis
2 kg buraków podobnej
wielkości
2 litry wywaru, może być z
kostki (ja daję 2 kostki wołowe
Knora albo warzywne oczywiście)
sól, pieprz (dość sporo)
sok z połowy nie za dużej
cytryny albo odrobina kwasku
cytrynowego
kilka łyżek oleju
Umyte buraczki w
całości wsadzić do
piekarnika . Piec do
miękkości, czyli aż
skórka zrobi się troszkę
skorupiasta.
Wyciągnąć, ostudzić,
obrać, potarkować. Władować toto do wywaru,
zamiąchać, posolić, popieprzyć, wcisnąć sok z
cytryny i voila - barszczyk jak marzenie. Tylko
rozlewać do filiżanek i się raczyć.
Aha, żeby ładnie wyglądał i jednak miał kilka oczek
tańczących na powierzchni, wlać odrobinę oleju, w
końcu nie robiliśmy go na trupie, tylko na chudym
rosołku z kostki :-))
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz czerwony.pdf
(40 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Dania rybne
Desery
ebooks
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin