Sernik lekki jak mgiełka.doc

(23 KB) Pobierz

Sernik lekki jak mgiełka

Bez grama tłuszczu, a taki pychotowaty. Łatwy i przyjemny

składniki

 

4 opakowania serka homogenizowanego po 250 gram

4 jajka

1 i 2/3 szklanki cukru pudru

2 czubate łyżki kaszy manny

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

cukier waniliowy

zapach cytrynowy

herbatniki - 3 opakowania

sposób przygotowania

 

Kaszę, mąkę i proszek do pieczenia mieszam i łączę z twarożkiem.

Żółtka ucieram z cukrem i dodaję do masy twarogowej.

Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę i łączę z masa twarogową delikatnie mieszając.

 

Na blasze wysmarowanej masłem kładę herbatniki, na to masę serową. Piekę około godziny w temperaturze 180 stopni.

 

Świetnie wygląda i smakuje polany polewą czekoladową.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin