Parówki w cieście francuskim.doc

(76 KB) Pobierz
Parówki w cieście francuskim

 

Parówki w cieście francuskim

 

 

 



                                                                         ● 50 dag parówek delikatesowych

                                                                         ● płat gotowego mrożonego ciasta francuskiego

                                                                         ● kilka plastrów twardego, ostrego żółtego sera          (                                                                            np. masdamer, gouda)

                                                                         ●keczup lub sos pomidorowy z kartonu

 

 

 

 

 

Parówki obierz z osłonek. Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na kawałki takiej wielkości, aby można było zawinąć w nie parówkę. Prostokątną dużą blachę wyściel papierem do pieczenia, ułóż krokiety. Piecz w temp. 220°C, aż ciasto ładnie się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika, każdą parówkę przykryj paskiem żółtego sera. Z powrotem wstaw je do piekarnika, zapiekaj, aż ser się rozpuści. Podawaj z keczupem i surówką z ogórka małosolnego, papryki i szczypioru z cebulą. NASZA RADA: W ten sam sposób możesz zapiekać też kiełbaski. Są pyszne np. z sosem barbecue albo czosnkowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin