Gruszki w sosie waniliowym.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
58405820 UNPDF
Gruszki w sosie waniliowym
Składniki
4 duże gruszki, 20 dag cukru, szklanka mleka, 3 żółtka, 2 torebki
cukru waniliowego, pół szklanki słodkiej kremówki
Sposób przyrządzania
Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda
nasienne. Włożyć do garnka z wrzącą wodą, ugotować,
odcedzić, ułożyć w szklanych salaterkach lub pucharkach,
ostudzić, oziębić w lodówce. Żółtka ubić do białości z dodatkiem połowy przewidzianej
ilości cukru. Mleko i śmietankę zagotować z dodatkiem pozostałego cukru. Wrzący płyn
wlewać do ubitych żółtek, ubijając szybko trzepaczką. Naczynie z masą wstawić do
garnka z wrzącą wodą i ubijać, aż masa zgęstnieje. Ostudzić, oziębić w lodówce. Sos
wymieszać z cukrem waniliowym i zalać nim owoce. Dowolnie udekorować, np.
konfiturami, rurkami waflowymi, kiwi lub biszkoptami. Porcje dla dorosłych można polać
likierem owocowym lub kakaowym.
Plik z chomika:
Maagdaa
Inne pliki z tego folderu:
Frittata.pdf
(426 KB)
Przepisy.pl.pdf
(1169 KB)
smaker_poleca_169_przepisy_na_grilla.pdf
(2737 KB)
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.pdf
(48 KB)
Deser karmelowy.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
2005-02-06
2015
KUCHNIA - PRZEPISY BABCI
Pizze, grzanki, zapiekanki
Pomysły
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin