Braciole wg Buddy'ego Valastro.doc

(26 KB) Pobierz
Braciole wg

Braciole wg. Buddy’ego Valastro

Składniki:

·         500 g chudej wołowiny w 2 kawałkach

·         3 duże ząbki czosnku, zgniecione

·         1/2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro

·         4 łyżki startego sera pecorino

·         1 łyżka posiekanej natki pietruszki

·         sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Połóż kawałek wołowiny między dwa kawałki folii spożywczej i delikatnie obtłucz tłuczkiem do mięsa.
  2. Posól lekko wierzch mięsa, natrzyj każdy kawałek czosnkiem, serem pecorino i kilkoma ziarnami pieprzu. Złóż mięso krótszą stroną na dół a następnie zawiń tworząc długą roladę.

3.      Zabezpiecz mięso przed odwinięciem wbijając wykałaczki lub obwiązując sznurkiem do wędlin.

  1. Dalej postępuj zgodnie z przepisem na niedzielny sos pieczeniowy.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin