Pulpety mięsne wg Buddy'ego Valastro.doc

(26 KB) Pobierz
Pulpety (kulki) mięsne wg

Pulpety (kulki) mięsne wg. Buddy’ego Valastro

Składniki:

·         500 g mielonego mięsa z polędwicy wołowej

·         500 g mielonego mięsa cielęcego

·         500 g mielonego mięsa wieprzowego

·         4 kromki białego chleba

·         pół szklanki wody

·         2 roztrzepane jajka

·         2 łyżki natki pietruszki

·         pół szklanki startego sera pecorino

·         pół szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro (można zastąpić zwykłą bułką tartą)

·         2 łyżeczki soli

·         1 łyżeczka czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Porozdzieraj chleb na małe kawałki. Umieść w misce, zalej wodą i pozostaw do nasiąknięcia na 5 minut.
  2. Umieść w misce wszystkie rodzaje mięsa. Wyciśnij wodę z chleba i włóż do miski. Dodaj pozostałe składniki.
  3. Rękami wygnieć y dobrze wymieszaj składniki i zrób kulki o średnicy ok. 5 cm.
  4. Smaż pulpety w płytkim oleju na złoto-brązowy kolor – po 3-4 minuty na każdą stronę.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin