Baranina marynowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856715 UNPDF
Baranina marynowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Baraninę (górkę, mostek, karkówkę, łopatkę) zamarynować, następnie włożyć do
żołądka baraniego, starannie oczyszczonego z tłuszczu i zasolonego, ścisło go
wypełniając. Żołądek zaszyć, obsuszać 1 dzień na powietrzu i wędzić 10 dni w gęstym
zimnym dymie. Po uwędzeniu ponownie obsuszyć i przechowywać w zimnym,
przewiewnym ciemnym miejscu. Spożywać po ugotowaniu - na gorąco.
Plik z chomika:
ducky69
Inne pliki z tego folderu:
Powidła królewskie.pdf
(28 KB)
Przechowywanie kuropatw i innych ptaków.pdf
(30 KB)
Przecier ze szczawiu.pdf
(38 KB)
Przetwory z owoców i warzyw.pdf
(56 KB)
Salceson biały l.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin