Dynia po śląsku.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856725 UNPDF
Dynia po śląsku
Składniki:
1 kg dyni (bez skóry i pestek) szklanka octu winnego 6-proc. szklanka wody 2 - 3 gałązki
estragonu lub rozmarynu 5 - 6 goździków kawałek cynamonu 5 dag cukru 1 dag soli
Sposób wykonania:
Pokrojony w równą kostkę miąższ dyni wrzucić na 3 - 4 minuty do lekko osolonego
wrzątku, wyjąć na sito, przelać zimną wodą, osączyć. Zagotować wodę z octem, solą,
cukrem, goździkami i cynamonem. Dynię włożyć do słoiczków, do każdego dodać kilka
listków świeżego estragonu lub rozmarynu, wlać gorącą zaprawę, zamknąć,
pasteryzować około 10 minut.
Plik z chomika:
zadok
Inne pliki z tego folderu:
img093 Quiche z porami.jpg
(223 KB)
img094 Ciasto cebulowe.jpg
(228 KB)
img095 Roladki z cykorii i szynki.jpg
(98 KB)
img097 Omlet z bakłazanami.jpg
(141 KB)
img104Galaretka z zieloną soczewicą.jpg
(162 KB)
Inne foldery tego chomika:
● MUZYCZNE FONTANNY
cialo - dusza - duch
cierpienie
dla doroslych
do usmiechu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin