Fasola z jajkami po brazylijsku1 szklanka fasoli,6 jajek,sól, pieprz,1 łyżka papryki1 łyżka curry,1 łyżka ketchupu,1 łyżka masła,1 łyżka smalcu,zieleninaFasolę namoczoną poprzedniego dnia ugotować w tej samej wodzie na sypko. W rondlu rozgrzać smalec lub olej, dodać wszystkie przyprawy z ketchupem, włożyć fasolę osączoną z wody, całość smażyć przez 5 min. Oddzielnie na dużej patelni rozgrzać masło, wlać ubite widelcem jak na omlety jajka z dodatkiem soli i nie mieszając smażyć na niezbyt silnym ogniu. Gdy jajka zetną się od spodu, rozsypać na powierzchni ugotowaną fasolę, przykryć patelnię i utrzymywać jeszcze kilka chwil na słabym ogniu, by cale jajka dobrze się ścięły. Podawać posypaną zieleniną.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
bells.069