Ziemniaki - Mr Haggerty75 dag ziemniaków,cebula,15-20 dag utartego żółtego sera,8 łyżek masła lub margaryny,sól, pieprz,zieleninaZiemniaki ugotować w łupinach, przestudzić, obrać, pokroić na cienkie plasterki. Cztery łyżki masła rozgrzać na dużej patelni lub w płaskim garnku, wsypać cebulę, smażyć na średnim ogniu, aż będzie szklista, ciągle mieszając Łyżką cedzakową wyjąć cebulę, odłożyć. Na tę samą patelnię włożyć pozostałe masło, rozgrzać, zestawić z ognia. Układać warstwami na patelni z masłem: ziemniaki, smażoną cebulę, ser. Każdą warstwę ziemniaków posypać obficie solą i pieprzem. Smażyć pod przykryciem przez 15-20 min.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
tatanka.com