Pierś kurczaka po toskańsku.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
5857885 UNPDF
PIERŚ KURCZAKA PO TOSKAŃSKU
Składniki:
Wykonanie:
Na oleju dusić mięsko z czosnkiem dopóki nie straci
ono swego różowego koloru. Zdjąć z patelni, a
wrzucić na nią ziemniaki, cebulę oraz paprykę i dusić
na małym ogniu ok. 5 min. Następnie dodać
koncentrat i fasolę - jeśli całość jest zbyt gęsta, dolać
wody. Chwilkę podgrzać na dużym ogniu, dopóki
całość nie zacznie "wrzeć". Zmniejszyć całość i dusić
dopóki wszystkie warzywka nie zmiękną. Pod koniec
przyprawić
·
0,5 kg piersi
kurczaka pokrojone
w kostkę
·
2 ząbki drobno
posiekanego
czosnku
i
dodać
mięsko.
·
4 średnie ziemniaki
pokrojone w kostkę
Porcja dla 4-5 osób.
·
średnia czerwona
papryka
pokrojona w
paski
·
ok. 40 dag
pokrojonej fasolki
(wcześniej
namoczonej, by
skrócić czas
gotowania)
·
olej
·
drobno posiekana
cebula
·
koncentrat
pomidorowy
·
suszona,
pieprz
, sól
bazylia
Plik z chomika:
caterini
Inne pliki z tego folderu:
Beuff a la Stroganoff.pdf
(31 KB)
Cielęcina alla florentine.pdf
(29 KB)
Fasolka po bretońsku.pdf
(38 KB)
Gulasz wołowy.pdf
(47 KB)
Indyk po meksykańsku.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
!!DEKORA owoc-warzyw
Alcohole
CHLEBEK BABUNI
Ciasta i słodkości
CIEKAWE I SPRAWDZONE PRZEPISY KULINARNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin