Zupa sieczka.pdf

(583 KB) Pobierz
ZUPA „SIECZKA”
Składniki na 4 porcje:
Czas przygotowania: 70 minut
skrzydło z indyka
bulion (kostka rosołowa)
25 dag fasolki szparagowej
2 ziemniaki
śmietana 12%
włoszczyzna
pieprz
cząber
Skrzydło indycze umyj, po czym je zalej wodą w
garnku i ugotuj do miękkości wraz z kostką rosołową. Następnie do wywaru z bulionem dodaj umyte,
pocięte na pół strączki fasoli szparagowej i po 15 minutach dodaj obrane, pokrojone w słupki
ziemniaki oraz włoszczyznę. Dopraw zupę pieprzem.
Gdy zupa fasolowa jest gotowa, dodaj do niej śmietanę oraz dopraw dużą ilością cząbru i podaj ją
zagrzaną np. w kokilkach.
Porcja: 250 kcal
Przepis z gazety „Świat kobiety”
886151044.001.png 886151044.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin