Kucharz_512[02]_2004_06_14.pdf

(1761 KB) Pobierz
Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu
PROGRAM NAUCZANIA
KUCHARZ
512 1021
Minister Edukacji Narodowej I Sportu
831179885.002.png
Autorzy:
rngr inz. Kamila Jachowicz
rngr ini. Wanda Nowak
rngr ink. Teresa Wasilewska
mgr ini. Jadwiga Wisniewska
Recenzenci:
rngr ini. Boguslawa Pqciak
mgr ini. Ewa Lada
. ,.
Opracowanie redakcyjne:
rngr ini. Krystyna Elibieta Hejtasz
831179885.003.png
Spis tresci
I. Plany nauczania
11. Programy nauczania prredmiot6w zawodowych
1. Podstawy tywienia cztowieka
2. Technologia gastronorniczna z towaroznawstwern
3. Wyposaienie zakladow gastronomicznych
4. Bezpieczeristwo i higiena pracy
5. Organizacja i ekonornika gastronomii
6. Jezyk obcy zawodowy
7. Pracownia gastronomiczna
8. Praktyka zawodowa
831179885.004.png
831179885.005.png
I. PLANY NAUCZANIA
PLAN NAUCZANIA
Technikum czteroletnie
Zawod: kucharz 5121021
j
Podbudowa programowa: gimnazjum
Dla mlodzieiy /
Dla doroslych
1 Liczba aodzin I Liczba aodzin
Liczba
w czteroletnim 1
I nauczania 1
I
I w ctteriletnim I
godzin
tygodiowo
tygodniowo
w czteroletnim
okresie
I Przedmioty nauczania
okresie
okresie
nauczania
I
I
nauczania
Semestry I - VIII
Forms
Lp.
Klasv I - IV
I
Forma
/ stacjonama /
zaoczna
1.
Podstawy iywienia
czlowieka
Technolosia
4
2
50
2.
gastronomiczna
z towaroznawstwem
~~stronomicznych
4. I Bezoieczerishvo i hiaiena
1 pracy -
5. IOrganizacia i ekonomika
/gaitronomii
6. 1 Jqzyk obcy zawodowy
7. I Pracownia gastronomiczna
Razem
Praktyka zawodowa: 4 tygo
831179885.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin