Chłodnik na botwince.doc

(21 KB) Pobierz
Chłodnik na botwince

Chłodnik na botwince

Do wrzącego bulionu dodać pokrojoną marchewkę,  botwinę i gotować  10 min. Zakwasić sokiem z cytryny, następnie odstawić do wystudzenia. Ogórek i dymkę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w krążki. Pokrojone warzywa i Czosnek dodać do wywaru, następnie wlać kefir i dobrze wymieszać. Doprawić Pieprzem, Koperkiem, cukrem i Solą. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem dodać pokrojone jajka i delikatnie wymieszać.

 

·         2 pęczki botwiny

·         marchewka

·         4 jajka ugotowane na twardo

·         Sól Morska w młynku

·         1 łyżeczka Czosnku Granulowanego

·         pęczek rzodkiewek

·         3 cebule dymki

·         ¾ l bulionu

·         cukier

·         Pieprz Czarny Mielony

·         świeży ogórek

·         łyżka soku z cytryny

·         1 litr kefiru naturalnego

·         2 łyżki Koperku Suszonego

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin