Do wrzącego bulionu dodać pokrojoną marchewkę, botwinę i gotować 10 min. Zakwasić sokiem z cytryny, następnie odstawić do wystudzenia. Ogórek i dymkę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w krążki. Pokrojone warzywa i Czosnek dodać do wywaru, następnie wlać kefir i dobrze wymieszać. Doprawić Pieprzem, Koperkiem, cukrem i Solą. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem dodać pokrojone jajka i delikatnie wymieszać.
· 2 pęczki botwiny
· marchewka
· 4 jajka ugotowane na twardo
· Sól Morska w młynku
· 1 łyżeczka Czosnku Granulowanego
· pęczek rzodkiewek
· 3 cebule dymki
· ¾ l bulionu
· cukier
· Pieprz Czarny Mielony
· świeży ogórek
· łyżka soku z cytryny
· 1 litr kefiru naturalnego
· 2 łyżki Koperku Suszonego
Wiola66666