FASOLA PO BRYTOŃSKU.docx

(25 KB) Pobierz

Składniki        FASOLA PO BRYTOŃSKUFasolka po bretońsku

·                      fasola biała 70 dag

·                      kiełbasa toruńska 1,5 laski

·                      boczek 15 dag

·                      cebula 2 szt

·                      koncentrat pomidorowy 2 puszki

·                      majeranek 2 łyżeczki

·                      sól 1 do smaku

·                      pieprz czarny 1 do smaku

·                      papryka mielona 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

WykopGwarTechnoratidel.icio.usGoogle Bookmarks

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin